Tiramisu reţetă adaptata

de Steffy in Prajituri, 5 Mai 2012 | 8214 vizualizari

 

Tiramisu reţetă adaptata
Un dulce dorit mereu de noi este tiramisu si cum sotului meu nu ii place cafeaua, am inlocuit-o cu cacao si esenta de rom. Va recomand acest delicios si apetisant desert.

 

INGREDIENTE

  • 2 pachete duble de piscoturi Boromir
  • 500 g frisca Hulala
  • 250 g mascarpone
  • 2 iaurturi Danone Cremoso
  • 200 g zahar pudra
  • 250 ml lapte
  • 2 linguri zahar tos
  • o lingura cacao
  • 2 esente de rom
  • bilute de cacao pentru ornat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă adaptata:

Tiramisu reţetă adaptata

Frisca o facem conform instructiunilor de pe pachet si o punem la frigider.

250 ml lapte+2 linguri zahar tos+o lingura cacao se pun la fiert si apoi se da la rece. Se adauga cele 2 esente de rom.

Se mixeaza mascarponele impreuna cu cele 2 iaurturi si 200 g zahar pudra. Se adauga frisca peste crema de branza de mai sus.

Se inmoaie jumatate din piscoturi in cacaoa cu lapte si se aseaza intr-o tava cu peretii inalti. Se toarna 3/4 din crema obtinuta si se intinde in mod egal. Se aseaza apoi restul de piscoturi insiropate si se intinde crema ramasa. 

Deaupra se orneaza cu bilute de cacao sau se poate rade ciocolata, dupa preferinta.

Prajitura trebuie sa stea la frigider cel putin 5 ore inainte de a fi taiata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă adaptata" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reteta cu capsuni si cocos